Posljednje ažuriranje: prosinac 2019

Astellas Pharma, trženje in distribucija farmacevtskih izdelkov d.o.o., Šmartinska cesta 53, Slovenija („Astellas”) poštuje Vaše pravo na privatnost. Ova Obavijest o zaštiti privatnosti objašnjava tko smo, kako prikupljamo, dijelimo i upotrebljavamo osobne podatke o Vama i kako možete ostvariti svoja prava na privatnost pri pristupu web stranicama i drugim internetskim resursima (kao što su mobilne aplikacije, mrežni obrasci za prijavu, e-pošta i drugi alati za preuzimanje) koji se povezuju sa ovom izjavom. Ako imate pitanja ili ako ste zabrinuti zbog naše uporabe Vaših osobnih podataka, molimo da nas kontaktirate putem kontakt podataka koji su navedeni na dnu ove Obavijesti o privatnosti.

Što Astellas radi?

Astellas Pharma je globalna farmaceutska tvrtka, a glavno sjedište matične tvrtke je u Tokiju, Japan. Naša misija je poboljšanje života bolesnika na područjima: transplantacije, urologije, onkologije, i na području anti-infektiva.

Za više informacija o Astellas-u, molimo da pogledate odjeljak „About” (O Astellas-u) na našoj web stranici https://www.astellas.com/si/about

Koje osobne podatke tvrtka Astellas sakuplja i zašto?

Osobni podaci koje je Astellas prikupio na mrežnim stranicama i drugim internetskim digitalnim resursima okvirno se mogu svrstati u sljedeće kategorije:

 • Podaci koje dobrovoljno dajete

Prikupljamo sljedeće osobne podatke koje ste nam dobrovoljno dali prilikom ispunjavanja obrasca za kontakt na našoj web stranici, i to: titulu, ime, prezime, adresu, e-mail, telefonski broj. Navedene osobne podatke prikupljamo u svrhu odgovaranja na Vaše upite.

Ukoliko nam date svoju suglasnost, obrađivat ćemo Vaše osobne podatke kako bismo Vam mogli e-poštom periodički slati odobrene promidžbene poruke i materijale, a prvenstveno pozivnice za događaje koje organizira Astellas te odobrene promidžbene i/ili nepromidžbene materijale za lijekove tvrtke Astellas i/ili terapijska područja u kojima djelujemo.

 • Podaci koje nam dajete putem obrazaca za prijavu na našoj mrežnoj stranici

Naša mrežna stranica sadrži mrežne obrasce koji omogućuju zdravstvenim radnicima ili zdravstvenim organizacijama slanje elektroničkih prijava za nekoliko specifičnih vrsta potpora za edukaciju i/ili unaprjeđenje zdravstvenih usluga. Vrste podataka koje od Vas tražimo i razlozi zbog kojih ih prikupljamo uključuju sljedeće:

Vrste osobnih podataka Zašto ih prikupljamo
Podaci koje unosite u odgovarajući obrazac za prijavu poput Vaših kontaktnih podataka, informacija o Vašim profesionalnim i akademskim kvalifikacijama, pojedinosti o Vašem zahtjevu i podatake o eventualnoj prethodnoj potpori koja Vam je dodjeljena. Radi provođenja interne provjere sukladnosti i postupka odobravanja, organiziranja logističke podrške (ako je primjenjivo), obrade relevantnih plaćanja (ako je primjenjivo) te dokumentiranja i objavljivanja podataka o dodjeljenim potporama u skladu s lokalnim propisima i/ili internim korporativnim politikama.

U slučaju potrebe za prikupljanjem Vaših dodatnih osobnih podataka, razloge prikupljanja ćemo dodatno obrazložiti u vrijeme njihova prikupljanja.

 • Podaci koje automatski prikupljamo

Određene podatke možemo prikupiti automatski s Vašeg uređaja. U nekim državama, uključujući države Europskog gospodarskog područja, navedeni podaci se mogu smatrati osobnim podacima prema važećim zakonima o zaštiti podataka.

Posebice, podaci koje automatski prikupljamo mogu obuhvatiti podatke kao što su vrsta Vašeg uređaja, jedinstveni identifikacijski brojevi uređaja, vrsta pretraživača, šira zemljopisna lokacija (npr. država ili lokacija na nivou grada) i ostale tehničke podatke. Možemo prikupljati i podatke o tome kako Vaš uređaj ostvaruje interakciju sa našom mrežnom stranicom, uključujući stranice kojima se pristupilo kao i posjećene poveznice.

Sakupljanje ovih podataka nam omogućava bolje razumijevanje posjetitelja koji koriste našu mrežnu stranicu, odakle dolaze i za koji sadržaj na našoj mrežnoj stranici pokazuju interes. Navedene podatke rabimo u svrhu naše interne analize te s ciljem poboljšanja kvalitete i relevantnosti mrežne stranice za naše posjetitelje.

Neki od navedenih podataka se mogu sakupiti uporabom kolačića i sličnom tehnologijom praćenja, kao što je objašnjeno u nastavku ispod naslova „Kolačići i slične tehnologije praćenja”.

 • Informacije koje dobivamo od izvora treće strane

Povremeno možemo zaprimati osobne podatke o Vama iz izvora treće strane, ali samo od onih za koje smo provjerili da imaju Vašu suglasnost ili su na drugi način zakonski dopuštene ili uvijetovane da nam otkriju Vaše osobne podatke.

Općenito, prikupljene osobne podatke koristiti ćemo samo u svrhe opisane u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti ili u svrhe koje ćemo Vam dodatno obrazložiti u vrijeme prikupljanja osobnih podataka. Međutim, možemo upotrijebiti Vaše osobne podatke i u druge svrhe koje nisu kompatibilne sa svrhama koje smo Vam naveli u Obavijesti (kao što su svrhe arhiviranja zbog javnog interesa, u znanstvene ili povijesno-istraživačke ili statističke svrhe), a koje su dozvoljene prema važećim zakonima o zaštiti podataka.

S kim tvrtka Astellas razmjenjuje moje osobne podatke?

Možemo otkriti Vaše osobne podatke sljedećim kategorijama primatelja:

 • našim tvrtkama u grupi, davateljima usluga trećih lica i partnerima koji nam pružaju usluge obrade podataka ili koji obrađuju osobne podatke u svrhe koje su opisane u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti ili ste obaviješteni prilikom prikupljanja Vaših osobnih podataka. Popis naših trenutnih tvrtki u grupi dostupan je ovdje https://www.astellas.com/si/worldwide

 • bilo kojim nadležnim tijelima za provođenje zakona, regulatornim, vladinoj agenciji, sudu ili drugim trećim licima kada vjerujemo da je neophodno objaviti podatke (i) kao pitanje važećeg zakona ili propisa, (ii) da bi se iskoristila, uspostavila ili obranila naša zakonska prava; ili (iii) da bi zaštitili Vaše vitalne interese ili interese bilo kojeg drugog trećeg lica;

 • potencijalnom kupcu (i njegovim posrednicima i savjetnicima) u s vezi s predloženom kupnjom, spajanjem ili akvizicijom bilo kojeg dijela naše jedinice pod uvjetom da smo obavijestili kupca da mora upotrijebiti Vaše osobne podatke samo u svrhe koje su navedene u Obavijesti o zaštiti privatnosti;

 • bilo kojoj drugoj osobi uz Vašu suglasnost za otkrivanje.

Zakonska osnova za obradu osobnih podataka (samo posjetitelji unutar EEA)

Ako ste posjetitelj iz Europskog gospodarskog područja, naša pravna osnova za prikupljanje i uporabu osobnih podataka koja je gore opisana ovisi o određenim osobnim podacima i posebnom kontekstu za kojeg ih prikupljamo.

Međutim, normalno ćemo prikupljati osobne podatke od Vas samo kada imamo pristanak da tako postupimo, kada su na potrebni osobni podaci da bi sklopili ugovor sa Vama ili kada je obrada bitna za naše legitimne interese i nije nadjačana Vašim interesima za zaštitu podataka ili osnovnim pravima i slobodama. U nekim slučajevima, možemo imati i zakonsku obvezu da prikupljamo Vaše osobne podatke ili nam mogu trebati osobni podaci da bi zaštitili Vaše vitalne interese ili interese druge osobe.

Ako od Vas tražimo osobne podatke da bi postupili u skladu sa zakonskim zahtjevima ili da stupimo u kontakt sa Vama, u određeno vrijeme ćemo Vam dodatno pojasniti te Vas savjetovati da li davanje Vaših osobnih podataka je obvezno ili nije (kao i o mogućim posljedicama u slučaju da odlučite ne dati svoje osobne podatke).

Slično tomu, ako prikupljamo i rabimo Vaše osobne podatke u s vezi s našim legitimnim interesima (ili interesima trećeg lica), u određeno vrijeme ćemo Vam dodatno obrazložiti o kojim legitimnim interesima se radi.

Ako imate pitanja ili su Vam neophodne informacije o pravnoj osnovi po kojoj sakupljamo i rabimo Vaše osobne podatke, molimo da nas kontaktirate putem kontakt podataka koji su navedeni ispod naslova „Kako nas kontaktirati”.

anchor-point

Kolačići i slične tehnologije praćenja

Rabimo kolačiće i slične tehnologije praćenja (zajednički nazvane „Kolačići„) da bi prikupili i upotrijebili osobne podatke o Vama. Za više informacija o vrstama Kolačića koje rabimo, zašto i kako možete kontrolirati kolačiće, molimo da pogledate našu Obavijest o kolačićima.

Kako Astellas čuva moje osobne podatke sigurnim?

Rabimo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere u svrhu zaštite osobnih podatka koje o Vama prikupljamo i obrađujemo. Mjere koje rabimo su definirane za pružanje razine sigurnosti koja odgovara riziku obrade Vaših osobnih podataka, te uključuje: svi osobni podaci pohranjeni su u sigurnom okruženju kojem mogu pristupiti samo Astellas ovlaštene osobe (uz korisničko ime i lozinka). Za zaštitu od neovlaštenog pristupa poduzete su sve tehničke mjere. Dodatne mjere (pseudonimizacija i pohrana u datoteke zaštićene lozinkom) poduzimaju se za datoteke osjetljivih podataka velikog volumena.

Međunarodni transferi podataka

Vaši osobni podaci se mogu prebaciti i obraditi i u državama u kojima ne boravite. Te države mogu imati zakone o zaštiti podataka koji se razlikuju od zakona Vaše države.

Konkretno, naši serveri su locirani u Irskoj, i naše tvrtke u grupi i davatelji usluga trećih lica i partneri posluju širom svijeta. To znači da kada prikupljamo Vaše osobne podatke možemo ih obraditi u bilo kojoj od ovih država.

Međutim, poduzeli smo odgovarajuće zaštitne mjere kako bi Vaši osobni podaci ostali zaštićeni sukladno ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti.

Zadržavanje podataka

Osobne podatke koje prikupljamo od Vas zadržavamo u slučaju kada imamo stalnu legitimnu potrebu da tako postupimo (na primjer, da Vam pružimo pravnu uslugu koju ste tražili ili da poštujemo važeći zakon, zahtjeve vezane za porez ili računovodstvo).

Kada nemamo stalnih legitimnih poslovnih potreba za obradom Vaših osobnih podataka, iste brišemo ili anonimiziramo ili, ako ovo nije moguće (primjerice, jer su Vaši osobni podaci pohranjeni u arhive sigurnosnih kopija), onda sigurno pohranjujemo Vaše osobne podatke i izoliramo ih od daljnje obrade dok brisanje ne bude moguće.

Vaša prava na zaštitu podataka

Imate sljedeća prava na zaštitu podataka:

 • Ako želite pristupiti, ispraviti, ažurirati ili zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka, isto možete uraditi kontaktirajući nas putem kontakt podataka koji su navedeni ispod naslova „Kako nas kontaktirati”.

 • Pored toga, ako Vam je prebivalište unutar Europske unije, možete dati prigovor na obradu Vaših osobnih podataka, tražiti od nas da ograničimo obradu Vaših osobnih podataka ili zahtijevati prenosivost Vaših osobnih podataka. I u ovom slučaju, ta prava možete ostvariti tako što ćete nam se obratiti putem kontakt podataka koji su navedeni ispod naslova „Kako nas kontaktirati”.

 • Imate pravo da se bilo kada odjavite iz primanja marketinških poruka koje Vam šaljemo. Ovo pravo možete iskoristiti klikom na poveznicu „odjava” ili „izuzeće” od marketinške e-pošte koju Vam šaljemo. Da bi se odjavili s drugih oblika oglašavanja (kao što su poštanski marketing ili marketing i prodaja preko telefona), molimo da nas kontaktirate putem kontakt podataka koji su navedeni ispod naslova „Kako nas kontaktirati”.

 • Slično tomu, ako smo prikupili i obradili Vaše osobne podatke uz Vašu suglasnost, možete ju povući bilo kada. Povlačenje suglasnosti ne utječe na bilo koju obradu sukladno zakonu koju smo proveli prije Vašeg povlačenja, niti utječe na obradu Vaših osobnih podataka koja se vrši i temelji sukladno zakonu mimo Vaše suglasnosti.

 • Imate pravo da uložite pritužbu tijelu za zaštitu podataka na sakupljanje i uporabu Vaših osobnih podataka s naše strane. Za više informacija, molimo da kontaktirate Vaše lokalno tijelo za zaštitu podataka ovdje.

Odgovaramo na sve zahtjeve koje primimo od pojedinaca koji žele iskoristiti svoja prava na zaštitu podataka sukladno važećim zakonima o zaštiti podataka.

Korištenje ove mrežne stranice od strane maloljetnika

Naše mrežne stranice ili internetske usluge nisu namijenjene za korištenje od strane osoba mlađih od 18 godina.

Ažuriranje ove Obavijesti o zaštiti privatnosti

Možemo s vremena na vrijeme ažurirati ovu Obavijest o zaštiti privatnosti kao odgovor na promjenu zakonskih, tehničkih ili poslovnih propisa. Poduzet ćemo odgovarajuće mjere da Vas obavijestimo o ažuriranju naše Obavijesti o zaštiti privatnosti, prema značaju promjena koje vršimo. Od Vas ćemo zatražiti suglasnost za bilo koje materijalne promjene u Obavijesti o zaštiti privatnosti ako i kada je isto neophodno prema važećim zakonima o zaštiti podataka.

Možete vidjeti kada je Obavijest o zaštiti privatnosti ažurirana zadnji put tako što kliknete na datum „zadnjeg ažuriranja” prikazan na vrhu Obavijesti o zaštiti privatnosti.

anchor-point

Kako nas kontaktirati

Ako imate bilo kakvih pitanja ili ste zabrinuti zbog naše upotrebe Vaših osobnih podataka, molimo da kontaktirate sljedeću adresu e-pošte: [email protected]

Voditelj obrade Vaših osobnih podataka je Astellas Pharma, trženje in distribucija farmacevtskih izdelkov d.o.o., Šmartinska cesta 53, Slovenija.

NON_2022_0030_AB